Meteostanice W-2300 - kabelová anténa
Jelikož mám do venkovního senzoru zapojený prodloužený kabel od stanice - avšak zde nezapojený, protože radiové spojení mi funguje přes 6 pater v paneláku, rozhodnul jsem se kabel odpojit a využít ho jinak. Odstřihnul jsem ho a použil na jiný LAN spoj.Po odpojení od senzoru se mi už obě zařízení nespojila. Po několika dnech laborování s baterkama jsem vzal jiný UTP kabel, opět ho naspojkoval na senzor a opět jsem ho na druhé straně nezapojil do stanice. A ejhle vše začalo fungovat jak má. To znamená, že kabel funguje jako anténa. Zkusil jsem kabel odspojkovat, tj ze senzoru jde asi 2 metrový kabel a přesto spojení frčí. Po odpojení kabelu stanice nefunguje.

1.5.2011
Odešlo něco v přijímači, nešel srážkoměr.

13.3.2011

Jelikož mám do venkovního senzoru zapojený prodloužený kabel od stanice - avšak zde nezapojený, protože radiové spojení mi funguje přes 6 pater v paneláku, rozhodnul jsem se kabel odpojit a využít ho jinak. Odstřihnul jsem ho a použil na jiný LAN spoj.Po odpojení od senzoru se mi už obě zařízení nespojila. Po několika dnech laborování s baterkama jsem vzal jiný UTP kabel, opět ho naspojkoval na senzor a opět jsem ho na druhé straně nezapojil do stanice. A ejhle, vše začalo fungovat jak má. Co z toho vyplývá? Že lze zvýšit dosah nebo prostupnost radiového spojení mezi stanicí a senzorem třeba dodaným kabelem píchnutým jen do senzoru. 

26.5. 2011

Koupena použitá stanice WS- 2307 za 1600,-Kč a vyměněna za WS-2300.

25.6.2011

Protože stanici Technoline mám na střeše paneláku, teplotní senzor, pokud svítí slunce dost kecá. Zakoupil jsem novodurovou trubku a všechny senzory umístil 6m od plochy. Průběh teplot se zlepšil, ale stanice se začala odpojovat. Prostě těch pár metrů radiové spojení už neuneslo. Kabelové spojení po UTP na cca 40m nefunguje, takže jsem po měsíci vše zase rozebral a vrátil na původní místo. Správnou teplotu ve stínu jsem se rozhodnul vyřešit druhou meteostanicí WS-2305. Teplotní čidlo jsem umístil na západní stěnu za okno, kde celý den nesvítí. Radiové spojení přes dvě místnosti nefungovalo, jen přes jednu. Dost divné, když u první stanice mám čidlo na střeše a jde přes šest partají. 
Po zprovoznění obou stanic jsem musel vyřešit otázku, jak z nich odečítat data. Wview a ostatní programy počítají s jednou stanicí. Druhou stanici jsem tedy připojil přes open2300. Mám dvě tabulky MYSQL, do které se mi načítají data z obou stanic. Teď jen vyřešit jak správnou hodnotu teploty z druhé stanice zapsat do tabulky první stanice a to vše exportovat

30.9.2011
Tak mi i u druhé meteostanice WS -2307 odešel na přijímací jednotce srážkoměr. Takže dvě stanice v tomto směru mám nefunkční. Jediným vystvětlením náhlého skonu čidel může být jejich přesun na novodurovou trubku a vliv elekrostatického pole. Do té doby na satelitní konzoly pracovaly bezchybně. Zřejmě nastal čas pro upgrade stanic na něco lepšího. Střecha paneláku natřena na stříbrno, ovšem teploty na čidle pořád vysoké.

10.10.2011
Zanevřel jsem na WS-2307 a plácnul jsem se přes kapsu. Koupena použitá stanice WMRS 200 s Meteohubem za 7000,-Kč. Umístěna za okno na západ.Pomocí Meteohubu, do kterého jde připojit vícero stanic, jsem vyřešil odečet teploty z přízemí /WMRS 200/ a ostatní údaje ze střechy /WS-2300/. WS-2307 jsem uložil. Data posílána na wunderground.com rovnou z Meteohubu.

 

1.12.2011
Dokoupena přijímačka k WS-2300 /600,-Kč/. Jde mi i srážkoměr.